20 Eylül 2008 Cumartesi

Sosyete Mantısı

Sarmısaklı şeylere düşkünlüğüm var.Açma mantının yerini tutmasada yapımı daha pratik,sunumu güzel ve leziz oluyor.Sarımsaklı olduğu için sahura uygun gelmedi iftarda ana yemek olarak hiçte fena olmadı.Bizim evde nüfus sayısı az 2 yufkadan 8 adet börek çıkıyor buna göre yufka ve iç harcın miktarını ayarlamakta özgürsünüz.

  • Kıyma ve soğanı kavuruyorsunuz.Tuz ve karabiberini ekliyoruz.Kavrulan kıyma ve soğanı soğuması için bekletiyorsunuz.
  • Yufkaları 4 eşit parçalara bölüyoruz.2 yufkadan 8 parça çıkıyor.
  • Yufkaların geniş kenarına soğuyan kıymalı malzemeden koyup sarıyorsunuz ve alttaki resimde gördüğünüz gibi kendi etrafında da sarıyorsunuz.
  • Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürdükten sonra 180 derecelik önceden ısınmış fırında 35-40 dak üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kavrulmuş kırmızıbiber ile servis yapınız.Arzu ederseniz börek olarak yenicek kadar lezizdir.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin