Sarmısaklı şeylere düşkünlüğüm var.Açma mantının yerini tutmasada yapımı daha pratik,sunumu güzel ve leziz oluyor.Sarımsaklı olduğu için sahura uygun gelmedi iftarda ana yemek olarak hiçte fena olmadı.Bizim evde nüfus sayısı az 2 yufkadan 8 adet börek çıkıyor buna göre yufka ve iç harcın miktarını ayarlamakta özgürsünüz.
- Kıyma ve soğanı kavuruyorsunuz.Tuz ve karabiberini ekliyoruz.Kavrulan kıyma ve soğanı soğuması için bekletiyorsunuz.
- Yufkaları 4 eşit parçalara bölüyoruz.2 yufkadan 8 parça çıkıyor.
- Yufkaların geniş kenarına soğuyan kıymalı malzemeden koyup sarıyorsunuz ve alttaki resimde gördüğünüz gibi kendi etrafında da sarıyorsunuz.
- Yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürdükten sonra 180 derecelik önceden ısınmış fırında 35-40 dak üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kavrulmuş kırmızıbiber ile servis yapınız.Arzu ederseniz börek olarak yenicek kadar lezizdir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder