17 Eylül 2008 Çarşamba

Şeftali konservesi

Malzemeler:

  • 1.5 kilo şeftali
  • 3 bardak su
  • 1 bardak şeker
  • 2 adet yarım kiloluk kavanoz

Kullanılacak cam kavanoz ve kapaklar, kullanılmadan önce iyice yıkanmış ve kullanılıncaya kadar kaynar suda bekletilmiş olmalıdır.Su ve şekeri ocağa alın ve 10 dakika kaynatın.Bu arada şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra 2 'ye yada şeftaliniz iri ise 4' bölün.Ocağın üzerindeki şerbete ilave edip 10 dakikada bu şekilde kaynatıp ocaktan alıyoruz.Kavonozlara doldurup tepede 1 parmak boşluk bırakmayı ihmal etmiyoruz.Sıkıca kapaklarını kapatıp.Geniş bir tencereye bir mutfak havlusu üzerine kavonozları birbirine değmiyecek şekilde dizip üzerine geçeçek şekilde sıcak su ilave edip10 dakika kadar kaynatıyoruz.Kavanozlar, temiz bir bez üzerine yatırılmış olarak, bir gece bekletilerek, sızdırıp sızdırmadığı kontrol edilir, serin, loş ve rutubetsiz bir yerde kullanılıncaya kadar saklanır.

Kışın özellikle tart yapımında çok güzel sonuç veriyor. Meyvelerini aldıktan sonra kalan şurubu da kek yaparken hamuruna kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin