11 Eylül 2008 Perşembe

Patlıcan soslu makarna

Dün akşam yemekte yengemler vardı.Yengem italyan lokantasında ahçı o yüzden o geldimi biz mutfağı ona bırakıyoruz.Bu makarnayı da bizim için yaptı.Hazıra konmak ne güzel bir duygu keşke güzel şeyler böyle ayağımıza gelse velasıl bu makarnayıda keşfetmiş oldum.Ben kesinlikle beğendim.Ama eşime sorarsanız yoğurtlu sarmısaklı makarna üzerine tanımam diyor.Rakibimiz bu kadar güçlü olmasına ragmen yinede iştahla yedi ve olumlu dedi.Hoş almanyadaki kardeşimde pek sever değişik lezzetleri denemeyi ama nedense bu aralar pek bir tembel kulakları çınlasın.

Malzemeler:
  • 1 paket çubuk makarna
  • 100 gr rendelenmiş parmezan peyniri
  • 2 adet patlıcan
  • 6 adet mantar
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • tuz ve karabiber

Öncelikle sos için bütün sebzelerimizi yıkayıp süzgüye alalım.Patlıcanlarımızı kabuklarını şerit şeklinde soyup küp küp doğrayıp yağlanmış kızgın tavamızda kavurup ayrı bir kaba alalım.Aynı tavada aynı şekilde küp küp doğradığımız mantarları soteleyelim patlıcanların üzerine ilave edelim.Çok ince ince ince kıydığımız biberlerimiz kavuralım rendelenmiş domatesleri ve dövülmüş sarımsaklarımızı üzerine ilave edip kısık ateşte pişirelim.Bu arada makarnamızı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve tuz serptiğimiz kaynar suya atıp 8 dak.kadar aldente kıvamında haşlamaya bırakalım.Dometes sosumuza pişmeye yakın kekik,pul biber,karabiber ve tuzunu ilave edip kabımızda bekleyen sebzelerin üzerine dökelim. Makarnamızı süzüp servis tabağımıza arzu ettiğimiz kadar alıp üzerine sosumuzdan döküp parmezan peyniri rendesi ve kekik eklerek süsleyelim.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin