10 Eylül 2008 Çarşamba

Kalbura Bastı



Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 fincan irmik
  • 2 kaşık yoğurt
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • kabartma tozu
  • 200 gr ceviz

Şurubu:

  • 3,5 bardak su
  • 3,5 bardak şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu




Hamuru için bir kaba unu, kabartma tozunu,yumurtayı,margarini,yoğurdu,sıvıyağı,irmiği alıp yoğurun.hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Rendenin
üzerinde bastırarak hamuru açın. .ortasına ceviz koyun,hamuru sarın.yağlanmış tepsiye dizin.

Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Pişen kalbura bastı tatlılarınızın üzerine sıcakken soğuk şerbeti dökün.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin