11 Eylül 2008 Perşembe

Mantarlı güveç

Malzemeler:
  • 500 gr mantar
  • 5 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 talı kaşığı salça
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 fincan sıvı yağ
  • tuz


Mantarları dörde bölün az yağda suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve ayrı bir kaba alın.









Mantarları çıkardığımız tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.










Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Biberleri ince ince kıyın.Kavrulan soğanların üzerine önce biberi ardından salça ve domatesi ilave edip 5 dak pişirin.Yarım çay bardağı sıcak su ,1 kaşık tereyağı ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha pişirin ve mantarlarıda tavaya ilave edip ocaktan alın.







Soslanan mantarları güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine kaşar peyniri ilave edin.








Güveç kaplarını alimünyum folyo ile kapatıp.180 derece ısınmış fırında 15-20 dak fırınlayın servis yapın.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin