- 500 gr mantar
- 5 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 talı kaşığı salça
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 fincan sıvı yağ
- tuz
Mantarları dörde bölün az yağda suyunu salıp çekinceye kadar pişirin ve ayrı bir kaba alın.
Mantarları çıkardığımız tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.Biberleri ince ince kıyın.Kavrulan soğanların üzerine önce biberi ardından salça ve domatesi ilave edip 5 dak pişirin.Yarım çay bardağı sıcak su ,1 kaşık tereyağı ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha pişirin ve mantarlarıda tavaya ilave edip ocaktan alın.
Soslanan mantarları güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine kaşar peyniri ilave edin.
Güveç kaplarını alimünyum folyo ile kapatıp.180 derece ısınmış fırında 15-20 dak fırınlayın servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder