15 Eylül 2008 Pazartesi

Körili tavuk


Kremalı yemekleri seviyorum.Tavuk yemeklerine köri çok yakışan bir baharat hem krema hem köri birleşince harika bir lezzet çıkıyor ortaya ,misafir ve arkadaş toplantılarında lezzetli bir yemek ben iki kişilik yaptım siz ölçüleri arttırmakta özgürsünüz.
Malzemeler:
  • 3 adet tavuk göğsü
  • 2 adet kuru soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 1 çay bardağı süt kreması
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • tuz ve karabiber
  • 1 fincan sıvı yağ
İri kuşbaşılar halinde doğranmış tavukları çok az yağlanmış tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun ve sütü ilave edip 5 dak kadar pişirip altını kapatın.
Jülyen doğranmış biber ve soğanı tavada az yağda kavurun ve tavukları ilave edip pişirmeye devam edin.
Tuz ve karabiberini ilave edip kremayı ilave edin.Krema fazla kaynatmadan köriyide ekleyip biraz tıngırdatıp ocaktan alın.




Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin