25 Eylül 2008 Perşembe

Kırmızı biber dolması

  • 4 adet dolmalık kırmızı biber
  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1 /4 demet nane
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber ve tuz

Hazırlanışı
Soğan, sarımsak rendelenir. Kıyma ,salçalar,baharatlar,yıkanmış pirinç eklenerek karıştırılır.
Kırmızı biberlerin tepesi kesilip, çekirdekleri temizlenir. Baş kısımları daha sonra kapak olarak kullanılacağından atılmaz.İç malzeme biberlere doldurulur.
Tencereye konulan biberlerin üzerine bir bardak sıcak suda 1 çorba kaşığı salçayı eritip ilave edelim ve en son zeytinyağı gezdirilir.40 dakika kadar orta ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin