29 Eylül 2008 Pazartesi

Katmer poğaça



Malzemeler:
  • 10 gr kuru maya (dr.oetker)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 kaşık yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 bardak un
  • 60 gr margarin(ara katlara sürmek için)

Unu kabımıza eleyelim ve kuru mayamızı ,süt yoğurt,tuz,şeker,sıvıyağı ilave ederek hamurumuzu yoğuralım.Bu arada margarini bir kapta eritip bekletelim.Hamurumuzu 8 parçaya ayırıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açıp margarinle yağlayalım ve hamurları bu şekilde üst üste sıralayın.En üstteki hamuru yağlamayın ve 8 kat olan hamurumuzu tekrar tezgaha alıp 80 cm çapında açın ve 12 parçaya kesip.Sigara böreği gibi peynirli iç koyup sarın.Tepsiye dizip bu şekilde yarım saat mayalandırın.175 derece fırında üzeri kızaran kadar pişirin.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam Tatlııım :)Döndük artık, fakat LEYLEK havada- Önümüzdeki hafta sonu da ne zamandır gelemediğim "sizin oralar" dayız kısmetse!!! Bir tören var da-yeğenimin... Ellerine sağlık, hepsini yiyemedim-BALIKtan ter kalmadı :) Ayrıca SOL taraftaki GIFlere bitiyorum. Mutlu hafta sonu diliyorum Canııım-Mine

Adsız dedi ki...

Güzel ve huzrlu bir Pazar günü dilerim.

Blog Widget by LinkWithin