29 Eylül 2008 Pazartesi

Bülbül Konağı

Sunumu kolay ,lezzeti harika bir bayram tatlısı


Malzemeler:
  • 1 paket margarin

  • 2 yumurta (1 yumurta akı dışına)

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • kabartma tozu

  • vanilya

  • aldığı kadar un

  • 1 yemek kaşığı sirke

    Şerbet için:

  • 4,5 su bardağı şeker

  • 4,5 su bardağı su

  • 2-3 damla limon suyu


Kabımıza erittiğimiz margarin,yoğurt,yumurta (1 yumurta akını ayırın.)vanilya koyun.Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi bir hamur elde edin.Hamuru 2 eşit parçaya ayırın.İlk hamuru merdaneyle yarım cm kalınlığında açın bir çay bardağınla yuvarlaklar çıkarın.Tepsiye dizin.Diğer hamuru açıp aynı işlemi yapın çıkan yuvarlakların ortasını gazoz kapağı yardımıyla kesin.Simit şeklindeki bu ikinci parçaları tepside bekleyen yuvarlakların üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın.Bu şekilde bütün hamuru bitirin.Boşluklara 3 adet fındık yada yarım ceviz koyabilirsiniz.En üste tekrar yumurta akı sürüp.Üzeri kızarana kadar fırında pişirin.Fırından çıkarıp üzerine şerbet dökün.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin