28 Ağustos 2008 Perşembe

Çilek soslu ve labneli pasta



Malzemeler
  • Hazır pasta altı
  • Yarım su bardağı ufak doğranmış çilek
Krema
  • 2 bardak süt
  • 3 kaşık un
  • 4 kaşık şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket labne peyniri

Süt,un ve şekeri muhallebi kıvamı alana kadar ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir..Pişen muhallebiyi ocaktan almadan yumurta ekleyin çırpma teliyle çırpın ve ocaktan alınca peyniri ekleyin 3 dak çırpın.

Çilek sos

  • 1,5 bardak çilek
  • 2 kaşık şeker
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 fincan su

Çilekler robottan geçirilir.Çilek püresi ve toz şeker alınarak 5 dak kadar pişirilir. Daha sonra su ve nişasta karıştırılarak ilave edilir ve sos bağlanır

Pasta altı kek 1 bardak arzunuza göre meyve suyu veya şekerli suyla ıslatılır.Pişen ve ılınan kremanın yarısı ilk kata sürülür yarım bardak doğranmış çilek ilave edilir ve diğer kat üzerine koyulur ve kalan krema ile kaplanır. Daha sonra çilek sosu üzerine dökülür ve dolapta en az 3 saat dinlendikten sonra servis yapılır.Labne peynirin hafif mayhoş lezzetiyle çileğin uyumu damakta hoş bir lezzet bırakıyor .

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin