Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 bardak şeker
- 1 bardak süt
- yarım bardak sıvı yağ
- 2 bardak un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı portakal şekerlemesi
- Kabartma tozu
- vanilya
Yumurta ve şekeri çırp.Kakao ve portakal şekerlemesi hariç diğer malzemeleri ilave edip karıştır.Karışımı 2 ye ayır bir yarısına portakal şekerlemesi diğer yarısına kakao ekle.Yağlanmış borcama bir kepçe yardımıyla bir kepçe kakaolu bir kepçe portakallı karışımdan bitene kadar sırayla koyun. 180 derece fırında kenarları kaptan ayrılana kadar pişirin.Bir kürdan yardımıyla da (eğer kürdan ıslanmıyorsa pişmiş demektir.) piştiğini anlıyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder