- 2 su bardagi nohut
- 500 gr. orta yagli kusbasi kuzu eti (veya dana )
- 2 adet sogan
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- 1-2 yemek kasigi tereyagi veya yarım çay bardağı siviyag
- 1 silme tatli kasigi kimyon
- tuz ve karabiber
Nohutu bir gece onceden islatin.
Et ve nohutlari bir tencereye 4 bardak su ve tuzla birlikte koyup bir tasim kaynatin. Kopugunu alip ocagin altini kisin. Et ve nohutlar yumusayincaya kadar kisik ateste 40-45 dakika pisirin.
Sogan ince ince kiyin. . Ayrı bir tencerede soganı pembeleşene kadar kavurun. Sonra salcayida ilave edip karistirin. Pişen nohut ve etide bu tencereye ilave edip baharatları ilave edin.Tencerenin kapagini kapatip 10-15 dakika pisirin. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder