13 Temmuz 2008 Pazar

Etli nohut


  • 2 su bardagi nohut
  • 500 gr. orta yagli kusbasi kuzu eti (veya dana )
  • 2 adet sogan
  • 2 yemek kasigi domates salcasi
  • 1-2 yemek kasigi tereyagi veya yarım çay bardağı siviyag
  • 1 silme tatli kasigi kimyon
  • tuz ve karabiber
Yapilisi:
Nohutu bir gece onceden islatin.
Et ve nohutlari bir tencereye 4 bardak su ve tuzla birlikte koyup bir tasim kaynatin. Kopugunu alip ocagin altini kisin. Et ve nohutlar yumusayincaya kadar kisik ateste 40-45 dakika pisirin.
Sogan ince ince kiyin. . Ayrı bir tencerede soganı pembeleşene kadar kavurun. Sonra salcayida ilave edip karistirin. Pişen nohut ve etide bu tencereye ilave edip baharatları ilave edin.Tencerenin kapagini kapatip 10-15 dakika pisirin. .

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin