13 Temmuz 2008 Pazar

Peynirli gül börek

  • Malzemeler:

  • 5 yufka
  • 2 yumurta (sarısı üstüne akı içine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • peynir,maydanoz
  • çörekotu

Yufka masa üzerine serilir ve ortadan ikliye kesilir.Yufkanın üzerine çırpılmış yumurtanın beyazı,süt ve yağ karışımı sürülür. Uzun kenara maydanoz ve peynirli karışımımız konur ve rulo yapılır. Sonra bu rulo kendi etrafına bir gül gibi dolanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Bütün yufkalar aynı işleme tabi tutulur. Ayırdığımız yağ,süt ve yumurta sarısı çırpılıp bir fırça yardımı ile gül böreklerin üzerine sürülür ve önceden ısıtılmış fırınımızda 180 dercede pişirilir.Fırından çıkınca elinizle üzerine biraz su serpip bir örtü ile üzerini örterseniz böreğiniz yumuşak olur.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin