Bolenez sos malzeme:
- 1 adet kıyılmış soğan
- 3 diş sarımsak
- 750 gr. yağsız sığır veya dana kıyması
- 3 domates
- 4 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş)
- 1 adet defne yaprağı taze çekilmiş karabiber tuz
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı sıcak su
Yağı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanı, sarmısağı ve kıymayı ilave edip 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Doğranmış domates ve çarliston biberleri de katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın 15 dakika daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave edin.Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.
Ara malzemeler:
- beşamel sos
- 12 yaprak lazanya
Fırın kabımızı veya borcam tepsimizi yağlayalım üzerine yaprak lazanya koyalım.Üzerine kıyma onunda üzerine beşamal sos dökün.Bu şekilde her sıraya 3 lazanya yaprağı denk gelicek şekilde 3 kat aynı işlemi uygulayın.En üste kalan kaşar peyniri rendesi serpelim.170 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder