13 Temmuz 2008 Pazar

Bolonez soslu beşamelli lazanya

Canım aniden lazanya isteyince dolabıma bakmadan başladım hazırlamaya herşey iyi giderken en son aşamada bir de baktım kaşar peynirim kalmamış.Çıkıp almak zor gelince kaşar peynirsiz oldu lazanyam .En üste sadece beşamel sosun kalanından döktüm.Kaşar peynirinin eriyince verdiği o kızarıklık olmadı ama lezzet gayet iyiydi.Dedim nasıl olsa kremalı lazanya tarifide vericem ilerleyen günlerde bu da böyle olsun. Afiyet olsun.

Bolenez sos malzeme:
  • 1 adet kıyılmış soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 750 gr. yağsız sığır veya dana kıyması
  • 3 domates
  • 4 adet çarliston biber (ince dilimlenmiş)
  • 1 adet defne yaprağı taze çekilmiş karabiber tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı sıcak su

Yağı bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanı, sarmısağı ve kıymayı ilave edip 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Doğranmış domates ve çarliston biberleri de katarak bir taşım kaynatın. Ateşi kısın 15 dakika daha pişirip, içine tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin. 1 bardak sıcak su ilave edin.Kısık ateşte koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.

Ara malzemeler:

  • beşamel sos
  • 12 yaprak lazanya

Fırın kabımızı veya borcam tepsimizi yağlayalım üzerine yaprak lazanya koyalım.Üzerine kıyma onunda üzerine beşamal sos dökün.Bu şekilde her sıraya 3 lazanya yaprağı denk gelicek şekilde 3 kat aynı işlemi uygulayın.En üste kalan kaşar peyniri rendesi serpelim.170 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin