30 Haziran 2008 Pazartesi

portakal kabuğu reçeli ( şekerlemesi)


Aslında bu tarifi her yayınlamak istediğimde araya birşey girdi.Kış sonunda yaptığım bu portakal şekerlemesini her sene yapmayı adet edindim.Canım tatlı istediğinde bişey yoksa kavonozu elimde bulurum.Kek ve kurabiyelerde çok yakışan bu şekerlemeleri şuruplu olduğu için sabah kahvaltı sofrasında reçel olarakta kulanabiliyorum.

Malzemeler:
  • 5 adet yafa portakal
  • 3 su bardağı şeker

Portakalın kabuklarını doğrayın ve 1-2 gün bol suda bırakın.Bekleyen portakal kabuklarını bol suda 2-3 defa suyunu değiştirerek taki acı suyu çıkana kadar kaynatın.Kabuklar yumuşayınca sıkarak süzün.Şekerle hafif ateşte karıştırarak pişirin.Şeker eriyip suyunu çekince ocaktan indirin.Cam kavonozda muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin