1 Temmuz 2008 Salı

fırın poşetinde tavuk göğsü ve domatesli pilav



Malzemeler:
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 4 patates
  • 1 kaşık un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz,karabiber
  • kekik
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1,5 bardak ılık su

Tavuklarımızı iri iri doğrayıp yıkayalım.Ilık su ,baharatlar ve salçaları karıştırıp tavukları bu sosa buluyalım.Patateslerimizi soyup 2'ye bölelim onlarıda sosa bulayalım.Fırın poşetimizi unlayalım önce patatesleri ardınlan tavukları ve sosumuzu poşete döküp tereyağımızıda koyup ağzını bağlayıp 180 derecelik fırına atalım.Bu arada poşete bir kaç delik açarsanız patlamaz.Pişmesini yakın poşetin üstünü açın üzeri ızgara olsun.

DOMATESLİ PİLAV

  • 2 bardak pirinç
  • 2 domates
  • 2 bardak et veya tavuk suyu
  • tuz
  • 2 kaşık tereyağı

Pirincimizi ayıklayıp sıcak suda 2 saat kadar bekletin.Bekleyen pirincimizi bol suda yıkadıktan sonra Erittiğimiz tereyağında 3 dakika kadar kavurun ve rendelenmiş domatesleri ilave edin.Bu arada et suyunu ayrı bir kapta ısıtın.Domatesle beraber bir 2 dakika kavurup et suyunu ilave edip önce orta sonra kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin