1 Temmuz 2008 Salı

püf noktası 3


Sebzeler Hangi Mevsimde yenir?
Günümüzde artık her mevsimde bütün sebze meyveleri bulma şansımız var.Ne kadar faydalı orası tartışılır ama yinede mevsiminde doğal aylarında yetişmiş sebze ve meyvelerin lezzeti ve değeri farklı.Kullanılan ilaçlardaki zararlı maddelerden dolayıda yıkama işleminde titizlik göstermekte fayda var.
v SEBZELER
v MANTAR: Eylül – Ekim
v
HAVUC: Eylül - Ekim - Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
v BEYAZ LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak – Şubat
v
ISPANAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat – Mart
v KIRMIZI LAHANA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
v
KARNABAHAR: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
v KEREVİZ: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat
v
TAZE YEŞİL KABAK: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
v PIRASA: Kasım - Aralık - Ocak - Şubat - Mart
v
TURP: Ocak - Şubat - Mart
v BROKOLİ: Ocak - Şubat – Mart
v
SEMİZOTU: Nisan - Mayıs - Haziran(balıktan sonra en çok omega 3 bulanan sebze)
v BARBUNYA: Nisan - Mayıs – Haziran
v
MARUL: Nisan - Mayıs - Haziran
v BEZELYE: Nisan Mayıs – Haziran
v
İÇ BAKLA: Nisan - Mayıs - Haziran
v SALATALIK: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim
v
MADIMAK: Mayıs
v TAZE FASULYE: Mayıs - Haziran - Temmuz - Ağustos – Eylül
v
CARLİSTON BİBER ve DOLMALIK BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül
v PATLICAN: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim - Kasım
v
BAMYA: Haziran - Temmuz – Ağustos
v DOMATES: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - ekim – Kasım
v
SİVRİ BİBER: Haziran - Temmuz - Ağustos - Eylül - Ekim
v KIRMIZI SALÇALIK BİBER: Ağustos - Eylül - Ekim
v
KURU SOGAN: Yılın her mevsimi
v MAYDANOZ: yılın her mevsimi
v
PATATES: yılın her mevsimi
v DEREOTU: yılın her mevsimi

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin