29 Haziran 2008 Pazar

Mantı



Hamur Malzemeleri:
  • 2 bardak un
  • 1yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 kahve fincanı su

iç malzeme:

  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • tuz ve karabiber

üzerine:

  • yarım kilo yoğurt
  • 3 diş sarmısak
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber yada biber salçası


Hamur malzemelerini bir kaba koyup iyice yoğurun.Dinlenmeye bırakın bu arada içi için soğanı rendeleyin kıymaya ilave edip tuz ve karabiberle birlikte karıştırın.Hamurdan 2 yada 3 beze yapın ve 1-1.5 cm kalınlığında açıp 1 cm kareler keselim.Kıymalı içten azar azar ortalarına kuyup üçgen kapatın.Ben genelde rumeli usulüde denilen üçgen kapanan şekli seviyorum mantıyı ama siz isterseniz dört köşesi üst üste gelicek şekilde birleştirebilirsiniz.Eğer saklamak isterseniz de 10 dak kadar orta derece fırında kızartmadan fırınlayın.Soğuyunca buzlukta saklayın.Bu arada katladığımız mantıları kaynar suya salın kaynayınca süzerek servis tabağına alın.Üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağında kızdırılmış kırmızıbiberi ilave edip servis yapın .Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin