13 Haziran 2008 Cuma

Çilek reçeli




Zaman çilek zamanı ...Kıştan yeni çıktık ama kışlıkları hazırlamaya başladık.Çilek en sevdiğim meyvelerden reçelini yapmasam içim rahat etmez.


  • 1 kilo çilek
  • 6 su bardağı şeker
  • yarım limon suyu

Çilekleri bir gece önceden temizleyip yıkadıktan sonra şekerle bekletiyoruz.Ertesi gün tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Kıvamını almasına yakın yarım limon sıkın.Bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.Cam kovonozlarda muhafaza ediniz.


Makine kardeşimin olduğundan tarihi hep düzeltmeyi unuttuğundan bu reçel geleceğin reçeli :)

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin