13 Haziran 2008 Cuma

Hähnchen mit sahne sose


Özel geceler ve davetler için ideal bir yemek tarifi.Bu yemeği almanyadaki kardeşim orada italyan bir ahçıdan öğrenmiş. Türkiye'ye geldiğinde bize de yaptığından beri özel bir gecede aklıma gelen yemeklerden biridir. Özellikle değişik mutfakları sevenler için ideal ve son derece lezzetli bir yemektir.
  • 4 adet tavuk gögsü
  • 4 adet iri soğan
  • 200 gr süt kreması
  • 1 çay bardağı süt
  • 200 gr kaşar rendesi
  • tuz karabiber
  • 5-6 adet ufak patates

İlk önce soğanları ay şeklinde iri iri doğrayıp 2 kaşık sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.Kavrulan soğanları borcamın tabanına yayın.Aynı tavada tavukların her iki tarafınada kızartıp soğanların üzerine koyun. Ayrı bir kapta süt kremasını süt ile inceltip tuz ve karabiber ilave edip tavukların üzerine dökün.Rendelenmiş kaşarıda her yerine denk gelicek şekilde yayın ve 180 derece fırında kaşarlar eriyip üzeri kızarana kadar pişirin. Ayrı bir tencereye kabukları soyulmuş olarak patatesleri koyup kaynatın. Yanında patatesle ve üzerine yemeğin sosunuda ilave ederek servis yapın.Kıyılmış maydonozla süsleyin.Soğanlar çok gibi gelebilir ama pişince içinde farketmediğiniz gibi asıl lezzetin mimarıdır.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin