21 Aralık 2011 Çarşamba

KIYMALI ÇİĞ BÖREK







Malzemeler:

1 paket kuru maya
1/2 su bardağı yogurt
Un
Su
Tuz

İç Malzemesi

Yarım kilo kıyma
1 adet  soğan
1 adet domates
karabiber tuz,
1 çay bardağı su

Mayayı ılık suda eritip yoğurdu ,un,su  ve tuzu ilave ediniz.Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin gerekirse un ilave edebilisiniz.Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın bu arada iç malzemesi  hazırlayın.


İç malzemeyi soğanı ,domatesi rendeleyip kıyma ,tuz baharat ve su ilave ederek pide içi gibi sulu bir iç hazırlıyoruz.

Mayalanan hamuru elinizle toparlayıp unlu tezgaha alın ve Boyuna uzatarak bıçakla 2 parmak kalınlığında kesin ve yuvarlayın.Her bir hamuru unlanmış tezgaha alıp tabak büyüklüğünde açıp kıymalı içi koyup kapatın.bol yağda kızartın.
Kenarlarının düzgün olması için çay tabağı ile kesebilirsiniz.
Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin