21 Aralık 2011 Çarşamba
KIYMALI ÇİĞ BÖREK
Malzemeler:
1 paket kuru maya
1/2 su bardağı yogurt
Un
Su
Tuz
İç Malzemesi
Yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
karabiber tuz,
1 çay bardağı su
Mayayı ılık suda eritip yoğurdu ,un,su ve tuzu ilave ediniz.Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin gerekirse un ilave edebilisiniz.Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın bu arada iç malzemesi hazırlayın.
İç malzemeyi soğanı ,domatesi rendeleyip kıyma ,tuz baharat ve su ilave ederek pide içi gibi sulu bir iç hazırlıyoruz.
Mayalanan hamuru elinizle toparlayıp unlu tezgaha alın ve Boyuna uzatarak bıçakla 2 parmak kalınlığında kesin ve yuvarlayın.Her bir hamuru unlanmış tezgaha alıp tabak büyüklüğünde açıp kıymalı içi koyup kapatın.bol yağda kızartın.
Kenarlarının düzgün olması için çay tabağı ile kesebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder