24 Aralık 2011 Cumartesi

AYVA TATLISI


Ayva tatlısı yapmanın tam zamanı


MALZEMELER:
* 4 Ayva
* 8 fincan  şeker
* 1,5  su bardağı su
* 6 adet karanfil
* 1/4 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Ayvaların kabukları doğranıp çekirdekleri ayıklayıp iki eşit  parçaya bölünür.Ayvaları yayvan bir tencereye sıralayıp her bir ayvanın üstüne 1 fincan şeker eklenir.Karanfili ve gıda boyası ile renklenmiş suyu ilave ederek ocağa  alın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dakika sonra spatula ile diğer tarafına çevirin.Kürdanla kontrol edip piştiğinden emin olunca  ocaktan alın.Soğumaya bırakılır.Daha sonra kaymak ve toz antep fıstığı ile süslenir.



1 yorum:

döndü dedi ki...

Ellerinize sağlık ...Nefis görünüyor....Banada mutlaka beklerim...

Blog Widget by LinkWithin