24 Aralık 2011 Cumartesi
AYVA TATLISI
Ayva tatlısı yapmanın tam zamanı
MALZEMELER:
* 4 Ayva
* 8 fincan şeker
* 1,5 su bardağı su
* 6 adet karanfil
* 1/4 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Ayvaların kabukları doğranıp çekirdekleri ayıklayıp iki eşit parçaya bölünür.Ayvaları yayvan bir tencereye sıralayıp her bir ayvanın üstüne 1 fincan şeker eklenir.Karanfili ve gıda boyası ile renklenmiş suyu ilave ederek ocağa alın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dakika sonra spatula ile diğer tarafına çevirin.Kürdanla kontrol edip piştiğinden emin olunca ocaktan alın.Soğumaya bırakılır.Daha sonra kaymak ve toz antep fıstığı ile süslenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ellerinize sağlık ...Nefis görünüyor....Banada mutlaka beklerim...
Yorum Gönder