10 Mart 2009 Salı

Pırasalı kiş




Malzemeler:

Hamuru icin:

  • 250 gr. un
  • 125 gr. tereyagi
  • 1 yumurtanin sarisi
  • su
  • tuz

Ici için:

  • 3 yumurta
  • 500 gr. pirasa
  • 1 su bardağı taze krema
  • 50 gr kaşar yada beyaz peynir
  • tuz
  • karabiber
  • 50 gr. tereyagi
  • arzuya göre içine 1 yemek kaşığı şam fıstığı

Unu bir karistirma kabına ortası boş olacak şekilde koyun. Küp küp kestiğiniz tereyagını ve biraz tuz ekleyerek ortasına yerlestirin elinizle karistirin. Yine az az su da ekleyerek yumuşak bir hamur hazirlayin ve bunu en az 30 dakika dinlenmeye birakin.Pirasalari ayiklayip temizleyin ve tereyagiyla birlikte bir tavada kavurun.
Beklemis olan hamurunuzu merdane yardimiyla acin ve önceden yagladiğınız yuvarlak bir fırın kabına(yada kelepçeli kap), yanlarını da kaplayacak sekilde yerleştirin. Bir çatalin uçlarini hamurun cesitli yerlerinde üstüne yavasca bastirin.
Bir kapta yumurta, krema, tuz, karabiber ve arzu ettiğiniz peyniri yada kaşar peyniri karistirin. Icine pisirdiginiz pirasalari da ekleyin.
Karisimi hamurunuzun icine dokun.
Onceden isitilmis 180 derecelik firininizda 25 dakika pisirin.Sicak servis yapin


Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin