28 Ocak 2009 Çarşamba

Kıymalı pırasa yemeği

Yapılışı:
  • 1 kilo pırasa
  • 200 gr dana kıyması
  • 2 adet ince havuç
  • 1 fincan zeytinyağ ve çiçekyağ karışımı
  • damak tadı tuz

Pırasanın üstteki kalın kabugunu alıp 2 santim uzunluğunda doğrayıp yıkayın.2 veya 3 pırasanın sap kısımlarındaki beyaz bölümü ayırıp soğan gibi küp küp doğrayıp ayırın. Havuçların kabuklarını soyup ince ince halkalar halinde doğrayın.Küp doğradığımız pırasaları yağda kavurup salçayı ve kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.Kavrulan harcın içine yıkamış olduğumuz pırasalarıda ileve ederek 2-3 dakika kavurarak 1 bardak kadar sıcak suyunu ve tuz ilave ederek düdüklü tencerede 10-15 dak pişirin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin