Lezzetli olduğu kadar gizemli, ayrıca afrodizyak olma özelliği taşıyan İtalyan tatlısı tiramisu
En yaygın hikayeye göre, tiramisu ilk kez 17'nci yüzyılın sonlarında yapılmaya başlanmıştır. Baştan çıkarıcı özelliklere sahip olduğu ortaya çıkınca, bu tatlı saraylıların en çok tercih ettikleri tatlı olur ve her romantik buluşma öncesi bol miktarlarda tüketilmeye başlanır.
- Kakaolu pasta altı kek
- 1 çorba kaşığı nescafe
- 1 bardak su
- 1 çorba kaşığı kanyak
Kreması
- 2 bardak süt
- 3 kaşık un
- 4 kaşık şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket labne peyniri
Süt,un ve şekeri muhallebi kıvamı alana kadar ocakta sürekli karıştırılarak pişirilir..Pişen muhallebiyi ocaktan almadan yumurta ekleyin çırpma teliyle çırpın ve ocaktan alınca peyniri ekleyin 3 dak çırpın.
Keki nescafeli ve kanyaklı bir bardak suyla ıslatın.Pişen kremanın yarısını sürüp diğer keki üzerine koyun ve kalan kremayla kaplayın.Üzerine bol kakao serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder