30 Ağustos 2008 Cumartesi

Etli domates ve patates dolması


Patatesleri soyup ortalarını kabak oyacağınla yoksa bir kaşıkla oyun.Domatesinde üzerinde koparmadan kesip kapak yapıyor ve içini bir kaşık yardımıyla oyuyoruz.İçi için soğan ve domatesleri küp küp , kıyma kıyılmış maydonoz ve baharatlarını ,yağı ilave ederek hazırlıyoruz.Dolmalarımızı hazırladığımız içle dolduruyoruz.Bir tatlı kaşığı salçayı 1 bardak suda eritip ,bir kaşıkta sıvı yağ ekleyerek tencereye ilave ediyoruz.Kısık ateşte patatesler yumuşuyana kadar pişiriyoruz.
İç Malzemesi
  • 1 soğan
  • 1 maydonoz
  • 2 domates
  • 1 bardak pirinç
  • 1 çay bardağı yağ
  • 250 gram kıyma
  • tuz,karabiber

Dolmalık malzeme

  • 4 adet patates
  • 4 adet domates

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin