17 Temmuz 2008 Perşembe

Zeytinyağlı bamya


Malzemeler:
  • Yarım kilo bamya
  • 1 adet sogan
  • 1adet domates
  • yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1,5 bardak sıcak su

Bamyalari mutlaka ayiklamadan önce yikayin ve kuruduktan sonra konik şeklinde ayiklayin.Tencereye zeytinyagini koyup ısınınca küp seklinde dogranmis soganlari ilave edin.Soganlar ölünceye kadar arada bir karistirin.Kesinlikle kavrulmayacak dikkat ediniz.Sonra salça ve küp seklinde dogranmis domatesteleri koyun.Domestesler suyunu bırakınca bamyalari,limon,,su ve tuz koyun.Bamyalar yumusadigi zaman karistirilmaz o yüzden malzemeler birbirine karissin diye kasikla bir iki kez karistirin.Kisik ateste pisirin.Soguk sekilde servis yapin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin