19 Temmuz 2008 Cumartesi

Tavuk pirzola


Ben tavuk yemeklerine düşkünüm.Bu tavuk pirzolaları da tavsiye ediyorum.Hepimizin bildiği bu yemeği yapınca yayınlamadan geçemedim.Market ve kasaplarda tavuk pirzola olarak satılıyor. Tavuğun beyaz etinden ziyade but ve kalça kısmını sevdiğim için oldukça da lezzetli buluyorum..Tavukları yıkadıktan sonra teflon tencerede kapağı kapalı olarak 10 dakika suyunu salıp çekene kadar pişirin.Daha sonra çok az yağ ekleyerek bir yüzünü ızgara yapın daha sonra sonra öbür yüzünü çevirin ızgara yapın.Derisi varsa yağ koymanıza gerek yok.Tavuğunuzu bir kere çevirmeye özen gösterin.Yanına patates kızarması ve pilav iyi gidiyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin