29 Haziran 2008 Pazar

Yalancı torpil


izmirde biz torpili çok severiz.Milföy gibi kırılgan hamuru küllah şeklinde içi kremalı ve üzeri pudra şekerlidir.Bu kurabiyeler o lezzete çok yakın olduğundan adını yalancı torpil koydum.Çok lezzetli olduğunu garanti ederim.
Hamur Malzemelesi:

  • 3,5 bardak un
  • 250 gr margarin
  • 3 kaşık yoğurt yoksa yarım bardak süt
  • 1 fiske tuz
  • kabartma tozu

Kreması:

  • 1,5 bardak süt
  • 2,5 çorba kaşığı un
  • 5 kaşık şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı

Öncelikle kremamızı pişirip soğuması için kenara bırakalım.Kremayı özellikle 1 saat önceden yaparsanız kaşıkla alması daha kolay.Hamuru tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir tatlı kaşığı kremamızdan koyup yuvarlayıp tepsiye dizin.Tüm hamuru bu şekildebitirince 180 derece fırında üzeri beyaz kalıcak şekilde pişirin.Fırından çıkan kurabiyeler ılınınca pudra şekeri serpin servis yapın.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin