28 Haziran 2008 Cumartesi

Patlıcan silkme



Baba tarafından rodosluyum birde izmirli olunca zeytinyağlı yemeklere düşkünüz.Bu yemeği rahmetli babaannem yapardı çok.Piştikten sonra bir daha ısıtmadan dolaptan çıksada soğuk soğuk yemesi zevklidir.

Malzemeler:
  • 1 kilo patlıcan
  • 3 adet biber
  • 1 soğan
  • 5-6 diş sarmısak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağı

Patlıcanların kabuklarını alacalı 4 yanından boyuna alın ve dörde bölün daha sonra iri küp halinde doğrayın.Tuzlu suda beklemeye alın.Diğer yandan soğanı ve biberi küp doğrayın zeytinyağında pembeleştirin.Soğanın üzerine salçayı ekledikten sonra sarmısakları soyup patlıcanlarla birlikte tencereye ilave edin.Üstünü 1 parmak geçicek şekilde sıcak su ekledikten sonra tuzunu ekleyin.Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin