11 Haziran 2008 Çarşamba

Kıymalı çalı fasulye


Küresel ısınma organik sebzemi değilmi tartışmaları gündem doldura dursun halk hem orjinal olmayan sebze tüketmekte hemde pahalıya almakta.Gelecekte çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor açıkçası insan endişe duymadan edemiyor.Herkesin organik sebze ve meyve üretmek ve tüketmek gibi bir şansı olmadığı şu dönemde önümüze çıkarılana razı olmaktan başka elimizden ne gelir.
Malzemeler:
  • 1 kilo çalı fasulye
  • 250 gr kıyma
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • tuz ve 1 kesme şeker
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Fasulyelerin kılçıklarını temizleyip önce boyundan aşağıya sonra eninden ikiye bölün.Küp dogranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun ve kıymayı ekleyin.Suyunu çekip kavrulan kıymaya domates ve fasulyeleri ekleyin.Bu şekilde 5 dak kadar kavurun üzerini 1 parmak geçicek kadar su ilave ediniz.Tuz ve kesme şekeride katarak düdüklü tencerede takribi 15 dak pişirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam Canım'cım...Mmmm yemiş kadar olduum, ellerine sağlık. Alttaki örtüye de bayıldım.Çok zarif gerçekten, güle güle kullan canım:)Kompleksler konusunda haklısın-şu karanlık-bulutlu günlerde "iç açıcı"sayfanı gezme şansını verdiğin için sağolasııın.Görüşmek üzere,sevgiler-Mine.

Blog Widget by LinkWithin