22 Haziran 2008 Pazar

Ispanaklı çiğ börek






Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım paket yaş maya
  • 1 bardak sulandırılmış yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 3 bardak (gerekirse ilave edin)

İç malzemesi

  • Yarım kilo ıspanak
  • 250 gr lor peyniri
  • tuz ve karabiber

Mayayı ılık suda eritip yoğurdu ,unu ve tuzu ilave ediniz.Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin gerekirse un ilave edebilisiniz.Hamuru 2 saat kadar mayalanmaya bırakın bu arada iç malzemesi ıspanağı yıkayıp doğrayın loru,karabiber ve tuzu ilave edip kenara alın.

Mayalanan hamuru elinizle toparlayıp unlu tezgaha alın ve Boyuna uzatarak bışakla 2 parmak kalınlığında kesin ve yuvarlayın.Her bir hamuru unlanmış tezgaha alıp tabak büyüklüğünde açıp ıspanaklı içi koyup kapatın.bol yağda kızartın.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin