Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- yarım paket yaş maya
- 1 bardak sulandırılmış yoğurt
- 1 tutam tuz
- 3 bardak (gerekirse ilave edin)
İç malzemesi
- Yarım kilo ıspanak
- 250 gr lor peyniri
- tuz ve karabiber
Mayayı ılık suda eritip yoğurdu ,unu ve tuzu ilave ediniz.Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin gerekirse un ilave edebilisiniz.Hamuru 2 saat kadar mayalanmaya bırakın bu arada iç malzemesi ıspanağı yıkayıp doğrayın loru,karabiber ve tuzu ilave edip kenara alın.
Mayalanan hamuru elinizle toparlayıp unlu tezgaha alın ve Boyuna uzatarak bışakla 2 parmak kalınlığında kesin ve yuvarlayın.Her bir hamuru unlanmış tezgaha alıp tabak büyüklüğünde açıp ıspanaklı içi koyup kapatın.bol yağda kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder