26 Mayıs 2008 Pazartesi

PATLICAN KARNIYARIK




  • 1 Kilo patl1can

  • 250 gr k1yma

  • 2 kuru sogan

  • 3 domates

  • 1/2 demet maydonoz

  • 3 adet biber

  • tuz ve karabiber

  • 1 kasık salça

yapılışı:Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın. Daha sonra yagda bütün olarak kızartıp tepsiye al1n.


Diğer bir tavada 2 çorba kaşığı margarin eritip, soğanları 1-2 dakika kavurun. Kıymayi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, domates ve salçayi ekleyerek kavurun. Hafifçe renk alınca, maydonoz , tuz ve karabiber ile ilave edip karıştırın. Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine biber ve birer dilim domates koyun. 1 bardak su ilave edip 20 dak pisirin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin