9 Mayıs 2008 Cuma

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA


Hamsi seven biri olarak marmarada yıl boyu hamsi çıktığı için şanslıyım.Ne yapayım diye düşünürken hamsiyi görünce dayanamadım onun içindir ki buğünkü tarifim hamsi buğulama
MALZEMELER:
1 kilo hamsi
2 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
2 domates
1 adet limon
1 tutam maydonoz
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tutam tuz
Hamsileri kafalarını kopararak temizleyelim.
Soğanı yarım ay şeklinde doğruyarak tuzla ovduktan sonra tepsimizin en altına yayıp üzerine sarmısakları bıçakla ince ince doğrayıp soğanın üzerine koyalım.Üzerine temizlediğimiz hamsileri dizelim halka halka kesilmiş domates ve doğradığımız maydonozuda ilave ettikten sonra limonla süsleyelim.Yağını ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ilave ettikten sonra 180 derecelik fırına atın 15 dakika içinde buğulamanız hazır.EEE ne diyim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin