18 Haziran 2009 Perşembe

Enginar çanağında dereotlu bakla

Malzemeler:
  • 1 kilo taze bakla
  • 4 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 4/1 demet dereotu
  • 1 kaşık un
  • tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

İlk önce su dolu kaba yarım limon sıkıp hazırlayalım. Taze baklaları baş kısımlarını temizleyip sonra ikiye bölerek yıkadıktan sonra limonlu su içinde bekletelim.Baklalar beklerken soğanımızı küp doğrayıp zeytinyağında çok az kavurduktan sonra enginarlarımızı tenceremize sıralayalım,üzerine baklaları ilave edelim. Göz kararı suyumuzu(yaklaşık 2 su bardağı) ,tuz ve 1 kaşık unu 1 fincan suda çözdürüp tenceremize ilave edelim.Bu şekilde kısık ateşte yemeğimiz pişene kadar yaklaşık ( 35 dak) pişirelim.Pişen yemeğimizi ocaktan aldıktan sonra doğranmış dereotumuzu ilave edip dinlenmeye bırakalım.Çırpılmış yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin