14 Kasım 2008 Cuma

Ispanaklı kiş

Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr oda sıcaklığında margarin(tereyağ)
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi:

  • 500 gr ıspanak
  • Yarım su bardağı lor peyniri
  • 1 çay bardağı süt kreması
  • tuz,karabiber

Yoğurma kabına unu, parça parça böldüğünüz tereyağını,yumurtaları, tuzu koyun. Yoğururken, bir yandan da toparlanması için suyu ekleyin.Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur haline geldiğinde yuvarlak bir beze yapın. Plastik bir torbaya koyup, buzdolabına kaldırın. Hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin. Bu sürenin sonunda hamuru iki adet fırın kağıdı arasına koyun ve 2 cm kalınlığında açıp küçük tart kalıpları üzerine yerleştirip bastırın ve şeklini aldırın.Kenardan taşan hamurları kesmek için merdaneyi kalıpların üzerinde yuvarlayın.Artan hamurları daha sonra üzerine kafes yapmak için ayırın. Çatal ile hamurun tabanına birkaç kere batırın ki pişerken kabarmasın. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Bu arada ıspanakları ayıklayın, iyice yıkayın ve doğrayın. Tavaya ıspanakları ve zeytinyağını koyun. Ispanaklar suyunu salıp, sonra çekene kadar kavurun. Kavrulan ıspanakları ocaktan alıp peynir, krema ve baharatını ekleyin.

Pişen kiş hamurlarına, ıspanaklı içi paylaştırın.Ayırdığımız hamuru 1 cm kalınlığında açıp uzun şeritler kesip tart kalıpların üzerine kafes yapın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin