3 Kasım 2008 Pazartesi

Lazanya





  • Evet sevgili Marifetlieller nalancanin cok özel takipcileri ben Aysegül bundan sonra bu güzel sitede denenmis tariflerimle sizlerle birlikteyim... Öncelikle size biraz kendimden bahsetmek istiyorum 1973 izmir dogumlu 1 cocuk annesiyim yemek yapmaktan müthis keyif aliyorum ve size ilk tarifimi iddiali oldugum bir tarifle baslamak istiyorum Lazanya italyanlarin spagettiden ve pizzadan sonra en sevdigi yemegi hakiki bir italyan olan romeodan ögrendim kendisinin cok güzel bir italyan restorant'ı var ve ben diyorum ki.. aramizda kalsin ama... ondan daha güzel yapıyorum :) Allahtan türkcesi yokda bu yazdıgımı okuyamazzz :) sözü fazla uzatmadan hemen tarifime gecmek istiyorum bu arada yaparken ve sizlere yazarkende büyük keyif aldığımıda dip not olarak eklemek ve bana yorum yazarsanız takıldığınız konularda yardımcı olabilecegimi belirtmek isterim ... Bu tarifimiz icin gereken malzemeler
    Malzemeler:
  • 15 yaprak Lazanya düz kagit gibi olanindan tercih edilirse aslina uygun olur
  • 500 gr yagsiz kiyma
  • 2 adet kuru sogan
  • 4 dis sarimsak
  • 1 paket domates püresi
  • kekik,tuz,karabiber
  • sarı ve kırmızı dolmalık biberler
  • 1 bardak kırmızı sarap
  • 1 bardak bira
  • 1 su bardağı koyu kıvamlı krema
  • ve üzeri icin rendelenmis kasar peynir

Öncelikle yemeklik dogradığımız soganları ve (3 diş)sarımsağımızı genis bir tavada kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip harlı ateste kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra ocağın altını kısmadan icine 1 bardak biramızı koyuyoruz bunun amacı yemekteki agır kıyma kokusunu almaktır. Beş dakika kadar kaynattıktan sonra sırayla icine kücük küpler halide dogranmis biberleri tuzunu, kara biberini ,kekigini ve en son 3 bardak kadar domates püresini ilave edip kisik ateste 10 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz Sosun pismesine yakın içine kırmızı şarabımızı ilave edip ocağın altını kapatıyoruz ... Daha sonra lazanyamızı fırına atacagımız kalıbımızı alıyoruz iste size bir püf noktasi hani yukarida 4 dis sarımsak demistim fakat sosun icine 3 diş kullanıştım ya dördüncü diş burada işimize yarıyacak sarımsağı ortadan ikiye kesiyoruz ve lazanyayı yapacağımız kabın içine cok az sıvı yag koyduktan sonra tüm gücümüzle yaglı kabımızı sarımsakla ovuyoruz bunun amacı fırına attığımız lazanyanın ben piştim sinyalini anlamamız içindir .Pisen lazanyayı evimizi kaplayan sarımsak kokusundan anlayabiliriz sekerler :) Evet kabımızı sarımsak ile ovduk ve icine yarim kepce kadar yaptığımız sostan koyalim üzerine lazanyaları sıralayalım ve tekrar sosumuzdan koyalım ve koydugumuz sosun üzerine her tarafına degil ama sadece orta bölüme 2 yemek kasigi kadar krema dagıtalım ve bu 4 sıra oluncaya kadar aynı işleme devam edelim en üstünede rendelenmis kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmıs fırında sarmısak kokusu gelip peynirlerin üzeri hafif kizarincaya kadar pisirelim iste bu kadar dikkat ettiyseniz lazanyamızı haslamadık sosumuzu hafif sulu yaparsak haslama zahmetimiz böylece ortadan kalkar afiyet olsun takıldıgınız yerde mesajlarınızı bekliyorum ...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin