13 Kasım 2008 Perşembe

Elmalı kurabiye


Elmalı kurabiyenin sevmeyeni pek yok gibidir.Bizim evdede en favori kurabiyemiz olarak hep yerini korur. Bilinen bir kurabiyedir fakat yinede denemek isteyenler için benim tarifimi yayınlamadan edemedim.Lezzeti hazır kurabiyeleri aratmıyacak kadar güzel ama çıtırlığını daha uzun süre koruması için tarif üzerinde bir kaç denemem devam ediyor.İstediğim sonucu elde edince sizlerle paylaşıcam.Ama bu haliyle bile çok lezzetli deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
  • 5 bardak un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 75 gr. margarin(dışarıda beklemiş)
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

İç malzemesi:

  • 3 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • yarım çay bardağı su

Üzeri:

  • 1 fincan dövülmüş ceviz

İç malzemeyi hazırlayarak başlayalım.Elmaları kabuklarını soyup rendeleyip tarçın ve suyu ilave ederek kısık ateşte pişirelim.Yaklaşık 5-6 dakika yeterli.

Unu tezgaha eleyip diğer malzemeleri ilave ederek kıvamlı bir hamur elde edelim.Hamuru tezgahta 1-1,5 santim açarak arzu ettiğiniz ölçüde bir kalıp ile (kalıp yoksa su bardağı,çay bardağı) yuvarlaklar çıkarıp elmalı içimizi arasına koyup tepsiye dizelim.Üzerine dövülmüş ceviz serperek (yumurta akı sürüp serperseniz yapışması kolay olur.) 180 derece önceden ısınmış fırında üzeri fazla kızarmadan pişirin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin