28 Haziran 2008 Cumartesi

Püf noktası bölüm 1


Mutfakta işi kolaştırmanın püf noktaları ve pratik bilgileri

  • Pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için; yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun.
  • Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.

  • Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun, pilav ve çorbalarda kullanabilirsiniz. (kesinlikle çok pratik)
  • Yazın mısır haşladığınızda tanelerini çıkarıp kışın salatalarda ve çorbalarda kullanmak üzere buzluğa koymayı unutmayın.
  • Yazın sonuna doğru rondodan geçirilen domatesleri kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun. Üzerine marğarin eriterek hava almamasını sağlayabilirsiniz.

  • Makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz. lezzetini arttıracaktır.

  • Balığı kızartırken kızartma yağına kırmızı biber eklerseniz hem lezzeti artar hem parlak olur.
  • Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şkekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır.
  • Ocaktaki pas lekeleri için ikiye bölünmüş soğan birebirdir.
  • karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz.
  • Domatesi kolay soymak için, kaynar suda bir dakika bekletilir.
  • Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin