6 Haziran 2008 Cuma

İzmir köfte

Köfte malzemesi

  • Yarım kilo Koyun dana karışımı orta yağlı kıyma
  • 3 dilim ekmek içi
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demetmaydonoz
  • 1 adet yumurta
  • tuz,karabiber,kimyon

Kıymanın içine rendelenmiş soğan,ekmek içi, yumurta ,maydonoz ve baharatları ekleyin.İyice yoğurduktan sonra ıslak avuçlarla oval şekil verin.

  • 4 adet patates
  • 2 kaşık domates salçası
  • 1 bardak sıcak su
  • 3 adet biber
  • 1 kaşık tereyağı
  • tuz karabiber kimyon

Patatesleri dörde bölün ve yağda kızartın tepsiye alın aynı tavada köfteleride kızartın ve patateslerin üzerine koyun. 2 kaşık domates salçasını 1 bardak sıcak suda eritip köftelerin üzerine dökün.Biber ve domates dilimlerini köftelerin üzerine ilave edin.Tuz,karabiber ve kimyon ekip üzerine bir yemek kaşığı terayağını koyup 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin