7 Haziran 2008 Cumartesi

Beli bağlı


En sevdiğim patlıcan yemeğidir.Bazı yerlerde beli kırık olarakta bilinir.Nedeni patlıcana iki parmak aralıklarla koparmadan her iki yanından çentik (akordiyon gibi esnek )atılmasıdır.Ben 4 adet patlıcandan yaptım siz arzunuza göre arttırabilirsiniz.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Et veya kıymalıda yapılıyor ama ben bu şekilde daha çok seviyorum.Et ve kıyma olmadığı için patlıcanın saf lezzeti gerçekten harika.Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
  • 4 adet patlıcan
  • 1 kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • yarım bardak sıvı yağ
  • tuz ve karabiber
  • yarım bardak sıcak su

Patlıcanlar iki parmak siyahı kalıcak şekilde alacalı soyulur.2 parmak aralıklarla enine bir sağ bir sol olucak şekilde çentikler atılır. Sıvı yağda bütün şekilde koparmadan kızartılır tepsiye alınır.Ayrı bir tavada küp doğranmış soğan ve biber kavrulur.Küp domates ve baharatları ilave edilir.Böyle 5 dak pişirdikten sonra yarım bardak sıcak su ilave edilerek patlıcanların üzerine dökülür.180 derecelik fırında 15 dak pişirilir.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin