24 Mayıs 2008 Cumartesi

Püreli et





  • 1kilo biftek
  • 3 adet biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • tuz ve karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Etleri tenceremize üst üste gelmiyecek şekilde dizelim üzerine biberleri doğrayalım.Salçayı bir bardak sıcak suda eriyip baharat ve terayağınıda ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.

Püre için

  • 1 kilo patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 kaşık tereyağı
  • tuz

Patetesleri haşlayıp rendeledikten sonra diğer malzemeleri ilave edip karıştırarak pişirilir.Arzu edilen et yemeğinin yanında kullanılır.



Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin