15 Mayıs 2008 Perşembe

kadınbudu köfte



Malzemeler:

Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış pirinç
Yarım su bardağı bayat ekmek
tuz, karabiber,toz nane
2 yumurta
yarım su bardağı un
yarım su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ

1 kaşık yağda soğanı ve kıymanın yarısını kavurup ılıtın. Haşlanmış pirinci, tuzu, karabiberi ,nane ve kalan çiğ kıymayı ekmeğide ekleyip iyice yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler yapın.2 yumurtayı iyice çırpın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son galeta ununa bulayarak yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp servis tabağına dizin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin