13 Ekim 2009 Salı

Elmalı tatlı


Uzun zaman önce yaptığım tarifleri zaman buldukça sizlerle paylaşıyorum.Çok hafif ve güzel bir tatlı.Yapılışı en fazla 30 dak sürüyor.İkram edilmesi pratik sunumu kolay elma adetini kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 4 adet elma ( 8 porsiyon için)
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
Muhallebisi:
  • 1 kilo süt
  • 3 kaşık un
  • 2 kaşık nişasta
  • 1.5 bardak şeker
  • vanilya
  • 50 gr tereyağı
iç ve dış süsleme için.
  • tarçın
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket burçak bisküvi
Elmaların kabuklarını soyup , çekirdek kısmını oyun. Soyduğunuz ve içlerini çıkardığınız elmaları tencereye alarak, her birinin üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin ve 1 bardak su ekleyin yumuşayana kadar (10 dakika kadar) haşlayın. Haşlanan elmaları dikkatlice servis tabağına alın. Haşladığınız elmaların iç kısmına tarçın ekin,cevizle doldurup,burçak bisküvi(hem iç malzeme dökülmez hemde burçak bisküvi hoş bir lezzet veriyor.) ile kapatıp ters çevirin. Bütün elmaları bu şekilde hazırlayıp servis tabağına dizin.

Muhallebisini pişirin. Kaynayınca mikserle hızlıca karıştırarak tereyağını ekleyin ve biraz daha karıştırıp ılımaya bırakın. Elmaların üzerine kremayı döküp ceviz ile süsleyerek en az 2 saat dolapta soğumaya bırakın.Sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin