Erişteyi seviyorum ama ceviz ve peynirin birbirine bu kadar yakıştığı bir yemek olamaz.Ben erişteyi tereyağında kavurarak yapıyorum oda ayrı bir lezzet katıyor.bu tarifi denemelisiniz,sizde vazgeçemiyeceksiniz.
Malzemeler:
- 2 bardak erişte
- 2 bardak sıcak su( 1 bardağı et suyu olabilir.Yoksa bir adet bulyon)
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 200 gr az yağlı teneke peyniri( rendesi)
- yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
Tencereye önce yağlarımızı ilave edip tereyağı eriyince eriştelerimizi 5 dak kavuralım.Bazıları kahverengi renge dönücek bu hem lezzet hem görüntüde zenginliği arttırıyor.Kavrulan eriştelerin üzerine ister et suyu ister bulyon eritilmiş 2 bardak suyumuzu ve tuzumuzu ilave edelim.Suyunu çekip pişen eriştelerimizi servis tabağına alıp üzerine peynir rendesi ve cevizle ikram edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder