8 Ekim 2009 Perşembe

Cevizli ve peynirli erişte

Erişteyi seviyorum ama ceviz ve peynirin birbirine bu kadar yakıştığı bir yemek olamaz.Ben erişteyi tereyağında kavurarak yapıyorum oda ayrı bir lezzet katıyor.bu tarifi denemelisiniz,sizde vazgeçemiyeceksiniz.

Malzemeler:
  • 2 bardak erişte
  • 2 bardak sıcak su( 1 bardağı et suyu olabilir.Yoksa bir adet bulyon)
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 200 gr az yağlı teneke peyniri( rendesi)
  • yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
Tencereye önce yağlarımızı ilave edip tereyağı eriyince eriştelerimizi 5 dak kavuralım.Bazıları kahverengi renge dönücek bu hem lezzet hem görüntüde zenginliği arttırıyor.Kavrulan eriştelerin üzerine ister et suyu ister bulyon eritilmiş 2 bardak suyumuzu ve tuzumuzu ilave edelim.Suyunu çekip pişen eriştelerimizi servis tabağına alıp üzerine peynir rendesi ve cevizle ikram edelim.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin