13 Eylül 2009 Pazar

BEYAZ ÇİKOLATALI CHEESCAKE

TABAN MALZEMELERİ:
  • 1,5 Paket burçak bisküvi
  • 75 gr tereyağı
İÇ MALZEMESİ:
  • 2 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
BEYAZ ÇİKOLATA
  • 1 paket beyaz çikolata
ÇİKOLATA SOS:
  • 4 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 3 fincan şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 4 kaşık kakao
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:
1.Margarin ile rondodan geçirilmiş bisküviler yoğurulur.
2.Yuvarlak kabın(mevcut ise kelepçeli kalıp) içerisine konur kenarları yükseltilir.
3.Buzdolabına kaldırıp bekletilir.
4.Yumurtanın beyazı ve 1 fiske tuz kar haline getirilir.
5.Yumurtanın sarısı, şeker,labne ve vanilya teker teker eklenip çırpılır.
6.Yumurtanın beyazıda 3 kerede yavaşça ileve edilir.
7.Spatula ile alttan üste nazikçe karıştırılır.
8.Buzdolabına konmuş kabın iç kısmına dökülür.
9.Önceden ısıtılmamış fırında ilk 30 dakika 175C de sonraki 40 dak 150C de pişirilir.
10.Soğuyan cheescake üzerine benmari usulü eritilen beyaz çikolata dökülür.Dolapta en az 8 saat bekletilir.
11.İkram ederken çikolata sos ilave edilir.
Nalanın Notu:
  • Kalıbın altına mutlaka yağlı kağıt serin çıkarması kolay olur.
  • Fırının ısısı yüksek olmasın.Düşük ısıda pişirin.
  • Fırından çıkınca ortası yumuşak olucaktır.Dinlendikçe kendini çekip sertleşicektir.
  • 1 gece dinlendirin.Sosunu ikram ederken ilave edin.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin