Muhallebi malzemesi:
- 1 kilo süt
- 7 kaşık irmik
- 1 kaşık nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Pişen muhallebi içine 6 adet taze kayısı
Jöle malzemesi:
- 1 bardak kayısı meyve suyu
- 1 kaşık nişasta
Üst krema:
- 1 bardak süt
- 1 paket krem şanti
Bütün malzemeleri karıştırırak muhallebiyi pişiriniz.Pişen muhallebi içine 6 adet taze kayısıyı küp şeklinde doğrayarak ilave ediniz.Orta boy borcamı soguk su ile ıslatarak muhallebiyi içine boşaltın.Buzdolabinda 30 dak.soğuduktan sonra jöle malzemesini ocakta pişirip üzerine her yerine eşit dağılacak şekilde ilave edin.Tekrar soğumaya bırakıp krem şantiyi üzerine yayıp servis edilene kadar buzdolabında bekletin.Servis eder iken çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder